Blog

Equi's Adventure(EA)

  • Vereniging
  • 3 minuten (573 woorden)

Lief dagboek,

31-08-22. De EA Commissie werd gevormd. De EA Commissie?? wat is dat nou vraag je je af..

Moe’j is hoor’n. Zal ‘t oe eens vertel’n. 

Er was eens een Equilibrium bestuur die eens dacht, we moeten iets verzinnen voor de prachtige nieuwe lichting van onze studievereniging. Zodat we ze bekender kunnen maken in Stad, met elkaar en vooral…. Zodat ze gefeut kunnen worden (nee hoor grapje).

Zo kwam de EA Commissie tot stand (denk ik). Om dit doel te bereiken moesten er natuurlijk activiteiten georganiseerd worden. Activiteiten zijn natuurlijk veel leuker als het ook competitief kan worden uitgevoerd en je iemand volledig met de grond gelijk kan maken, in speelvolle zin natuurlijk. 

De EA activiteiten worden doorgaans voor het eerste halfjaar gepland. Lijkt me genoeg tijd om een goede connectie op te bouwen met andere studenten uit je eigen groepje maar ook net zo goed als andere EA groepjes. Als voorbeeld mijn eigen EA groepje van vorig jaar, Team Herkansing 2.0. We verloren bijna alle activiteiten. Desondanks hadden we het wel erg gezellig. Wij zijn nu dan ook van EA groepje uitgegroeid tot eigenlijk wel een vriendengroep. Een deel hiervan is zelfs samen op vakantie geweest naar Rome.

Elk jaar worden er ouderejaars uitgenodigd om zich kandidaat te stellen als captain van een groepje eerstejaars studenten. De eerstejaars, voornamelijk de personen die ook op introkamp zijn geweest, die zullen aan de hand van een presentatie van de captains zelf een voorkeur aangeven bij welk groepje ze willen komen. 

Vele halve jaren EA verder, zijn we aangekomen bij studiejaar 22/23. Deze sterk staande, soms wat chaotische maar toch altijd leverende commissie is jullie vast al bekend. Zo niet? Lees vooral verder.

We hebben onze strenge altijd drukke Anntyck, oftewel Annyck Visser. Deze dame uit het Fryske Lemmer kan af en toe wat dwingend zijn, maar met haar gedreven wil is zij de fundering van de EA Commissie oftewel onze voorzitter.

Zeg je Annyck zeg je ook Zieke Wieke! Wieke Oosterhof, onze ontzettend gezellige penningmeester uit het, volgens haar, leuke tussenstation Zwolle. Voor een wijntje kan je haar altijd overtuigen en komt ze meteen met haar avontuurlijke rugzak bij je op bezoek. 

Dan dacht je dat je aan 1 Fries al genoeg zou hebben binnen een commissie. Dan heb je het goed mis. Froukje Heslinga uit Tzum (ergens in de middle of nowhere of Fryslân), oftewel ons Froukje maakt toch wel onze commissie compleet. Naast dat Annyck delegeert, Wieke geldzaken doet en Leroy de mailtjes typt, blijft er niet heel veel over voor Froukje. Dus hebben we haar omgedoopt van algemeen lid tot sport en spel van de EA commissie. oftewel zij heeft de leiding over de activiteiten.

Om nog een beetje testosteron in de commissie te behouden is er ten slotte nog een Twentse kerel aangesteld om het evenwicht te bewaren. Dat is de secretaris binnen de commissie en ook degene die deze blog namens de EA typt. Oftewel Leroy Dutrieux

We zijn dus ook een ontzettend gezellige commissie. Onze vergaderingen zijn verschrikkelijk efficiënt en na elke vergadering drinken we nog even door. Ondanks dat het halve jaar er voor ons al weer bijna op zit, zijn wij toch nog van plan om eens in de zoveel tijd een wijnavond te doen. 

Dit was ons stukje namens de EA Commissie

Met de Groeten uit Friesland en Overijssel!

Annyck Visser, Leroy Dutrieux, Wieke Oosterhof en Froukje


Studiegerelateerde commissie(SGC)
23feb

Studiegerelateerde commissie(SGC)

Ik ben Vera ten Hoeve, ben 17 jaar oud en ben actief lid bij Equilibrium en zit bij de studie gerelateerde commissie.  Binnen de...

Woordzoeker
10mei

Woordzoeker

Lieve lezers,  Het is alweer mei, de vijfde maand volgens de Gregoriaanse kalender. Een maand die bij vele mensen geliefd is door het...

Reacties

Log in om de reacties te lezen en te plaatsen