Blog

Introductiecommissie(Intro)

  • Vereniging
  • 4 minuten (701 woorden)

Dag simpele ziel die dit leest,

Ik hoor je al denken, welke onnozele moet er nu weer een stukje over zichzelf en zijn commissie gaan verkondigen? Well allow me to introduce myself. Hoi! Ik ben Martijn, en met mijn 22 jaar levenservaring en mijn vijfde jaar aan de opleiding CT mag ik mij nog géén eeuwige student noemen (wel bijna). Naast mijn opleiding en de studievereniging houd ik mij vooral bezig met muziek, voetbal, ongelooflijk lekker koken voor twee fantastische huisgenoten en het financieren van een van onze eigen sponsoren: De Brouwerij. 

Maar goed, je bent hier niet gekomen om wat over mij te leren. Ik wil het namelijk graag met je hebben over de allerleukste commissie van de vereniging. Namelijk de introductiecommissie. Op het eerste oog zou je misschien niet weten waar wij ons in vredesnaam al die tijd mee bezig houden. En nee het is (helaas) niet met lui achterover hangen en een beetje koffie drinken. Dat doen wij wel tijdens de ALV. Waar wij verantwoordelijkheid over hebben zijn de introductiedagen op de campus en als klapper op de vuurpijl: het introkamp. Wij zorgen ervoor dat alles tijdens het introkamp tot in de puntjes verzorgd is. Van de locatie, tot de spelletjes en het eten en drinken. Wij hebben er allemaal een handje in. 

Voordat ik het over mijn functie ga hebben en hoe ik dat heb kunnen combineren in een druk studiejaar wil ik graag mijn lieftallige commissiegenoten eerst aan jullie voorstellen. Om te beginnen met Dineke. Onze Friese voorzitster houdt ons allemaal een beetje in toom en zorgt ervoor dat alles in goede banen wordt geleid. Ze zet ons aan het werk als het nodig is (en dat is vaak), ondersteunt de rest van de commissie wanneer nodig (minder vaak) en naast vele andere taken fungeert zij als het grootste tussenpersoon tussen het bestuur en ons. Dan Mila, onze lieftallige secretaris. Zij houdt zich bezig met het opstellen van notulen en de communicatie tussen ons en externe partijen. Oftewel moet zij veel luisteren naar gezwets van anderen. Dan Marieke en Denise, de twee toppers in sport en spel. Deze meiden houden zich bezig met alle spelletjes en activiteiten die tijdens het kamp gaat plaatsvinden. Ze stellen hiervoor draaiboeken op en houden bij wat er voor deze activiteiten moet worden aangeschaft. En dan als laatste Cheyenne en Aimée. Deze drijvende krachten achter kook zorgen ervoor dat er voor iedereen tijdens het kamp een fatsoenlijke maaltijd op tafel staat. Zij bedenken wat er allemaal gekookt gaat worden tijdens het kamp en stellen hiervoor een boodschappenlijst op van een reusachtig formaat. 

En dan ik, de penningmeester en de enige man van de commissie. Inmiddels ben ik wel ‘one of the girls’. Ik regel alles wat financieel is, van de boekhouding en de facturen tot het opstellen van de begroting. Dat laatste is wel het meeste werk, maar ook het belangrijkst en het leukst. Je leert heel erg om goed te sparren en te overleggen met anderen en je hebt de macht om aantallen en bedragen aan te passen wanneer je dat nodig acht. Dus mocht je dit in een verre toekomst lezen en er was te weinig (of te veel) soep op het introkamp dan spijt mij dit. 

Valt dit te combineren met je studie? Absoluut! Zeker als je het eerste half jaar stage hebt, dan gebeurt er nog niet heel veel. Pas later in het jaar komt het echte werk met facturen betalen en alles opzetten voor het kamp dat komt. Vergaderen zijn meer gezelligheid dan een last en voor het bijwerken van de boekhouding heb je niet ongelooflijk veel tijd nodig. Maar boven alles blijft het credo “school gaat voor” altijd gelden. Dus als je (tentamen)stress hebt zijn er genoeg mensen die je absoluut willen bijspringen!

Hierbij komt er een einde aan mijn liefdesbrief over de introcommissie. Ik wil alleen nog zeggen dat het fantastisch is om voor deze commissie en met deze commissieleden om je heen actief te zijn en de verantwoordelijkheid te hebben over het kamp. Dus wil jij niet alleen een kamp meemaken maar er ook zelf een organiseren? Twijfel dan niet en ga voor de intro!

A moi eem, groetjes Martijn (Tinus) Schutten


Activiteitencommissie(AC)
24mrt

Activiteitencommissie(AC)

Lieve lezers, Onze geliefde commissaris intern vroeg ons om een stukje voor de blog van Equilibrium te schrijven waarin wij vertellen...

09mrt

EQUITIMES.(ET.)

Hoi hoi lieve lezer, Ik ben Jelmer en zit in mijn vierde jaar van Chemische Technologie. Sinds dit studiejaar ben ik redacteur en...

Reacties

Log in om de reacties te lezen en te plaatsen