Blog

Studenten lifehacks uitproberen

  • Interessant
  • 2 minuten (443 woorden)

Welkom bij weer een nieuwe blog! Deze maand neem ik jullie mee in een paar studenten lifehacks! 

1. Koken zonder pan 

Om te beginnen koken zonder pan, want wat nou als je net op kamers woont en nog geen pannen hebt? Of de stroom ligt eraf en je kan niet meer elektrisch koken? Dan kun je dus gaan koken zonder pan, op internet stond dat je een ei kon koken door het in een koffieapparaat te doen. Helaas had ik geen ei en moest ik even improviseren, dus koos ik voor pasta koken. De eerste foto laat zien hoe je het niet moet doen… Blijkbaar moest het in de kan en niet in het filter. Na het opwarmen van de pasta in het filter maar in de kan gedaan en het koffiezetapparaat nog een keer aangezet en daarna 10 minuten gewacht. Dit keer met een beter resultaat. Over de smaak kom ik nog even terug bij hack twee. 

 

2. Tennisracket als vergiet gebruiken 

Ik dacht dus dat ik de pasta niet hoefde af te gieten, omdat het in het filter zit. Dus had ik wat pasta gekookt in een pan die wel afgegoten moest worden. Maar dan, hoe pak je dat aan zonder vergiet? Natuurlijk, dan pak je een oud tennisracket erbij die al jaren in ons huis rondzwerft, gebruikt is voor pingpongen in de woonkamer en het tapijt uitkloppen op het balkon. Heerlijk. Zoals op de foto is te zien ging het heel goed, alleen moet je niet te veel in een keer willen afgieten, omdat een tennisracket niet een mooi opvangbakje heeft zoals een vergiet. Dan het verschil in smaak tussen de pasta uit de pan en de pasta uit het koffiezetapparaat. Eigenlijk smaakte het beide erg goed tot mijn verbazing, ik had gedacht echt wel een nasmaak van koffie te proeven bij de pasta gekookt in het koffiezetapparaat, maar het viel mee. 

3. Nat keukenpapier om je bier want je wilt wel een koud biertje

Voor deze hack heb je dus keukenpapier nodig, maar helaas had ik dit ook niet in huis. Dus dan maar wc-papier om het biertje, nat maken en voor 15 minuten in de vriezer. Wat een top tip, het werkte namelijk! Helaas plakte er wel wat wc-papier in de vriezer, maar dat neem ik dan maar voor lief. 

Wie raadt welk merk bier het is, door het in de comments te zetten, krijgt een biertje van mij in De Brouwerij als het weer kan!

4. Barkruk als prullenbak

Ook voor deze hack mistte ik een onderdeel, namelijk een barkruk. Gelukkig heb ik de basic Ikea poef waarbij dit ook fantastisch werkte! Dus voor wanneer je een prullenbak mist, draai gewoon je poef om en stop er een vuilniszak in!

Ik hoop dat jullie hebben genoten van deze lifehacks!

Liefs, Lotte 


Terugblik op de afgelopen 250 dagen!
08mrt

Terugblik op de afgelopen 250 dagen!

Hoi lieve lezers,  We zitten alweer een maand in kwartaal 3, dat betekent dat we dan toch echt al over de helft van dit jaar zitten!...

New year, new me!
11jan

New year, new me!

Lieve lezers,  Zoals de titel al luidt: New year, new me! Of nee toch niet. Het goede voornemen om eerder te beginnen met studeren voor...

Reacties

Log in om de reacties te lezen en te plaatsen